Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tomi Purich Trio #balkanjazz

30/05/2019 @ 20:30 - 23:30

Jazz Club Gajo-Jazz Paradise is presenting You special and magnificent Tomi Purich Trio and their album #balkanjazz (etno balcanical music, jazz improvisation & energic unpaired rhythms).

Tomi Purich je v triu oživel etno-jazz projekt mešanice balkanske etno glasbe, jazzovske improvizacije in energičnih neparnih ritmov. Ideja za projekt je nastala leta 2006, ko je v veliki zasedbi avtorske kompozicije in priredbe predstavil na poletnih fesitvalih po Sloveniji in Italiji, del materiala pa tudi posnel za prihajajoči album.

Zasedba/Line up:
Tomi Purich – bobni/drums
Aleš Ogrin – klavir/piano
Peter Smrdel – kontrabas/double bass

Novembra 2018 je iz posnetega materiala izdal album #balkanjazz, ki združuje tradicionalne vzhodne zvoke Balkana in svobodo zahodnjaške jazzovske improvizacije.

Tomi Purich trio na koncertih obiskovalcem ponuja unikaten zvok in unikatne ritme, neglede na to ali gre za priredbe tradicionalnih ljudskih napevov ali za avtorske skladbe ali pa za priredbe popularnih pesmi. Zasedba navdušuje s koncerti po klubih, lokalih, festivalih in s posebno serijo koncertov, imenovanimi ”jazz med knjigami”, ki se dogajajo po knjižnicah. Obiskovalcem knjižnic tako omogočajo, da glasbo v sproščenem ambientu med knjigami doživijo drugače, še bolj pristno, odzivi pa so odlični.

Predprodaja/presale: 10 eur
Na dan dogodka/entrance fee: 12 eur
Rezervacije miz/Table reservation: info.jazzparadise@gmail.com

Details

Date:
30/05/2019
Time:
20:30 - 23:30
Event Tags:
, , ,
Website:
http://www.jazzclubgajo.com

Organizer

Jazz Club Gajo – Jazz Paradise

Venue

JAZZ CLUB GAJO – JAZZ PARADISE
Slovenska cesta 58
Ljubljana,1000Slovenia
+ Google Map
Website:
www.jazzclubgajo.com